FÖRESTÄLLNINGEN

VI SKRIVER OM HISTORIEN
700 år har gått sedan det historiska gästabudet ägde rum på Nyköpings hus. Vem vet egentligen vad som hände de där mytomspunna decemberdygnen på slottet? Anno 1317 ger röst till människor som tidigare inte har fått höras och händelser som aldrig har visats. Föreställningen blandar det mystiska och spännande med medeltiden med ett modernt ifrågasättande av historieskrivningen. Det är en föreställningen som lockar både till skratt och tårar när man får följa med på både adelns löjliga upptåg och de utsattas frihetskamp. Följ med på ett historiskt äventyr där våra drottningar, siare, prinsessor och trälar tar plats och berättar sin historia. Varmt välkomna till en rolig och gripande familjeföreställning!

PREMIÄR LÖRDAG 29 JUNI 16.00
Föreställningen spelas på Nyköpingshus 29 juni-27 juli.
Tisdag–fredag 18.00, lördagar 16.00.

Lördagen den 27 juli avslutas spelperioden med den magiska nattföreställningen 22.00.

Speltid: cirka 3 timmar inklusive paus

Föreställningen spelas under bar himmel, ta med väderbestämda kläder. Vid regn finns möjlighet att på plats köpa regnponchos.

BILJETTER

BILJETT ORDINARIE 295:- BILJETT UNDER 16 ÅR 150:-

Gratis entré för barn under tre år som sitter i vuxens knä. Fyra rullstolsplatser finns att boka till varje föreställning. Mat och dryck till pausen kan bokas i samband med biljettköp.

MAT UTAN DRYCK 100:- MAT MED DRYCK (vin alt. öl) 150:-

I pausen finns möjlighet att förboka en gästabudstallrik att avnjuta i vår utomhusrestaurang Märtas Mat. I restaurangen hittar ni också vårt egna Gästabudsöl och annan läskande dryck till försäljning. OBS! Gästabudstallriken bokas minst två dagar i förväg i samband med biljettköp. Det finns även möjlighet att köpa lättare förtäring i någon av marknadsbodarna.

VÄLJ FÖRESTÄLLNINGSDATUM

Biljetter kan även bokas på: Turistbyrån 0155 248200, Rosvalla, Culturum i Nyköping samt på Nyköpingshus under spelperioden. Vid bokning av större sällskap och fakturering ring 0155 211400 eller maila info@gastabudet.nu.

FÖR BARNEN

RIDDARSKOLA
Riddarskola för barn mellan 4 och 9 år. Följ med den Svarte Riddaren, lär dig allt om tapperhet och hjältemod och dubbas till riddare av Nyköpingshus. Anmälan görs i anslutning till aktiviteten i riddarboden framför Nyköpingshus.

Tisdag-fredag 15.00 och 17.00
Lördag 13.00 och 15.00

Fri entré

BARNTEATER
Utöver den stora familjeföreställningen erbjuder vi en extra upplevelse för de små. Följ med på ett spännande äventyr när änkedrottning Helvig berättar den tragiska familjehistorien för sitt barnbarn prins Magnus Eriksson. Spelas under juli i riddartältet framför Nyköpingshus. Cirka 30 min lång. Rekommenderas för 5-8 år.

Fredagar 16.00
Lördagar 14.00

Fri entré

Scroll to top